De huidige generatie van spaarlampen zijn uiterst duurzaam en redelijk geprijsd, dit is iets wat je niet kon zeggen toen ze voor het eerst uitkwamen.

spaarlampenIn het jaar 1979 kwam de eerste spaarlamp uit en dit was de antwoord op de oliecrisis die er toen heerste, waardoor de energierekeningen te hoog werden. De gloeilamp gebruikte te veel stroom, daarom werd de spaarlamp ontwikkeld en uitgebracht, wat een duurzamer lamp moest zijn dat minder stroom verbruikte. Toen de spaarlamp op de markt kwam was het een hele dure lamp en de verschil tussen de gloeilampen, en spaarlampen was amper merkbaar, het enige wat duidelijk verschil tussen was de hoge prijs van de spaarlamp.

De huidige generatie spaarlampen doet wel wat de lamp van 1979 voor bedoelt was, namelijk geld besparen. Ze zijnĀ  nu heel zuinig met stroom en ze gaan heel lang mee, waar een gloeilamp maximaal 1.000 brand uren heeft, gaat een een spaarlamp 15.000 branduren mee. Ook de stroomverbruik van de spaarlamp is veel lager, want de spaarlamp zet 35% van de stroom om in licht, waar de gloeilamp 10% om zet in licht.

Kijk voor de verschillende soorten spaarlampen op de website van lampdirect en je vind er ook extra informatie over de lampen.