Graniet is een natuursteen dat je steeds vaker in het huis ziet. In de woonkamer, keuken en slaapkamer liggen er tegenwoordig vaak graniet vloertegels. In tegenstelling tot laminaat zijn de graniet vloertegels veel sterker en gaan ook veel langer mee.

Waar is het van gemaakt?

NatuursteenGraniet is een pure natuursteen, waar dus niks aan is toegevoegd. Graniet wordt gevormd door hoge druk en extreme temperaturen. Deze proces vindt ondergronds plaats waar magma stolt en zo graniet vormt. Graniet vind je dan ook haast over de hele wereld terug. Het komt in veel verschillende kleuren en veel gebieden hebben hun eigen unieke graniet kleur. In de laatste jaren is het steeds populairder geworden om graniet te bewerken tot vloertegels, omdat het een sterke materiaal is dat heel lang mee gaat. Het is niet schadegevoelig en vergt zeer weinig onderhoud.

Graniet in ons land

In ons land komt graniet heel weinig voor en in de gebieden dat het voorkomt is het heel weinig. Dit heeft te maken met de Nederlandse grond en het feit dat we onder de zeespiegel zitten. Al het graniet in Nederland wordt dan ook ge├»mporteerd uit het buiten. Het grootse deel komt uit Duitsland en Belgi├ź. Meer weten? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites: