Het bouwen van serres was een tijdrovende en dure project. Hier kwam een aannemer aan te pas en een groep bouwvakkers. Na een paar weken werken was de serres klaar en koste het ook een klein fortuin. Het is dan ook niet gek dat niet veel Nederlanders voor een serres laten bouwen kozen.

Sneller en goedkoper

Nu werkt het bouwen van serres anders en is het goedkoper. Door nieuwe technologie en technieken kan het allemaal sneller. Zo word de serres niet meer op locatie gebouwd wat veel tijd kost. De serres word nu door de bedrijven in eigen werkplaats gemaakt. Ze maken het in delen en als het klaar is transporteren ze de delen naar de locatie. Ze hoeven dan nog alleen maar de serres in elkaar te zetten. Dit bespaart het bedrijf veel tijd en geld. Zo is de consument ook goedkoper uit en kost het laten bouwen van serres niet meer zoveel geld.

Dit is dan ook de reden dat we steeds meer serres in Nederlandse straatbeeld zien verschijnen. Als je bij de buren kijkt is de kans groot dat een van hun al een serre heeft laten bouwen. Nu weet je dat het betaalbaar is en kun je het ook laten bouwen.