Bedrijven zijn vaak veel tijd kwijt aan het plaatsen van vacatures en het doornemen van de sollicitaties. In de meeste gevallen komt er ook geen geschikte kandidaat uit. Dit is natuurlijk zonder van al het tijd en geld terwijl het makkelijker kan met online recruitment.

Uitbesteden

Met online recruitment kun je het werk uitbesteden en zo veel tijd besparen. Het voorwerk wordt uit handen genomen wat veel tijd en geld kost. Een extern bedrijf neemt de taken over van het plaatsen van de vacatures tot het doornemen van de sollicitaties. Zo blijven er maar een handvol kandidaten over waar je keuze uit kunt maken. Op deze manier wordt het vinden van juiste kandidaten voor de vacatures een stuk makkelijker.

Honderden sollicitaties

Bij online recruitment komen er honderden sollicitaties binnen wat betekent dat de kans groter is dat een top kandidaat wordt gevonden. Het fijne is dan dat je niet zelf al de sollicitaties hoeft door te nemen. Bij online recruitment neemt het externe bedrijf al de sollicitaties door en voert de eerste gesprekken. Ze doen dit tot ze de juiste kandidaten hebben gevonden. Het is dan alleen nog maar een keuze maken uit een handvol geschikte kandidaten voor de vacature.