Phil Taylor is misschien wel de grootste darter ooit, met zijn 16 wereldtitels en de vele gewonnen professionele toernooien dat inmiddels over de 150 is.

Geschiedenis

DartenPhil Taylor is een dartspeler uit Engeland en is daar nog veel populairder, dan Raymond van Barneveld in Nederland is. Hij begon zijn dart carrière in 1988 en won zijn eerste kampioenschap in 1990, wat mede mogelijk werd gemaakt door zijn sponsor. Hij werd namelijk gesponsord door een andere dartlegende, namelijk Eric Bristow dat hem sponsorde met 10.000 pond. Sindsdien is die heel succesvol gebleven in het darten, maar ook daarbuiten met zijn eigen ondernemingen.

Eigen darts

Een van zijn ondernemingen is zijn eigen dartlijn, namelijk de Phil Taylor darts. Dit zijn de darts dat hij ook zelf gebruikt, tijdens wedstrijden en toernooien. Zijn eigen darts werden gelijk een hit in Engeland, maar ook daarbuiten, want ze zijn zelf in Nederland verkrijgbaar. Ook al doet hij het zelf niet zo goed meer de laatste jaren, maar zijn darts doen het nog steeds wel goed en zij 1 van de meest verkochte dartpijlen in Engeland. In Nederland kan je de darts gewoon online kopen op http://www.dartshopper.nl/phil-taylor-darts en je krijgt ze gewoon thuis gestuurd, tevens kan je ook andere dingen van Phil Taylor kopen, zoals zijn eigen dart shirts.