Papiercontainers worden gebruikt voor het afscheiden van afval, zo kan het papier weer gebruikt worden door het te recyclen. Dit is een lange proces dat begint bij het afscheiden van het papier afval.

Afsluitbare papiercontainers

papier containerVoor het scheiden van papier wordt er vaak gebruikt gemaakt van afsluitbare papiercontainers. Elke wijk heeft meestal een paar van deze afsluitbare papiercontainers waar mensen hun oud papier kunnen dumpen. De container wordt meestal een keer per week leeggehaald door een vrachtwagen. De papier gaat vervolgens naar een fabriek om verwerkt te worden. Van deze papier wordt vaak wc papier en karton gemaakt. Het is daarom belangrijk om papier afval altijd goed te scheiden want zo kan het weer gebruikt worden. Op deze manier belasten we ook het milieu minder.

Bedrijven

Bedrijven maken ook vaak gebruik van afsluitbare papiercontainers maar ze hebben hun eigen containers. Het papier dat ze in de container dumpen bevat vaak gevoelige informatie en moet daarom in een afsluitbare papiercontainer bewaard worden totdat het vernietigd kan worden. Het vernietigen van het papier gebeurt gelijk op locatie in een proces dat het papier onleesbaar maakt. Nadat het papier vernietigd is, word het pas meegenomen om verder verwerkt te worden.

Als je www.papiervernietigen.nl bezoekt, kun je meer leren over papier vernietigen en afsluitbare papiercontainers.