Veel bedrijven zijn verplicht om elke jaar of een paar keer per jaar COREP te doen. COREP is de afkorting in het Engels voor Common Reporting. Hiermee word bedoeld gewone financiële rapporten wat een duidelijk inzicht moet geven in de financiën van het bedrijf.

COREP Excel XBRLDeze rapporten sturen bedrijven meestal naar de Nederlandse banken en soms ook andere controlerende instanties. Nu weten we wat COREP is maar wat is COREP Excel XBRL dan? De financiële rapporten kunnen niet zomaar opgestuurd worden. Elke bedrijf gebruikt weer een andere methode voor het opstellen van de rapporten alhoewel dit vaak Excel is. Voor de ontvangende partij word het rapport moeilijk lezen als ze ook niet hetzelfde programma hebben en daarom word er binnenkort 1 standaard ingevoerd en dit is XBRL. XBRL is een open standaard voor het verzenden van rapporten via het internet.

Bedrijven kunnen natuurlijk wel nog hun eigen software gebruiken als ze dat willen zoals Excel. Ze moeten het alleen wel converteren naar XBRL voordat ze dit doen. Deze methode staat ook wel bekend als COREP Excel XBRL. Met behulp van een converteer tool worden de Excel bestanden omgezet naar XBRL en daarna kunnen ze verzonden worden. Dit neemt haast geen tijd in beslag en de tool is heel simpel te gebruiken.