Het aantal incassobureaus in ons land blijft maar toenemen, dit komt voornamelijk door het huidige economie en ook doordat je geen vergunning nodig hebt om een incassobureaus te beginnen.

incassobureau 1Iedereen kan een incassobureau starten, daarom word het ook steeds lastiger voor ondernemingen om goede incassobureaus te vinden die zich niet bezig houden met malafide praktijken. Het komt ook natuurlijk dat corrupte ondernemingen gebruik maken, van deze malafide incassobureaus om geld te halen voor werk wat ze niet gedaan hebben. Om debiteuren even als de crediteurs zelf te beschermen, zijn er nu verenigingen waarbij bonafide incassobureaus zich bij aansluiten, zodat ze zo kunnen aantonen dat zei wel op een professionele en juiste wijze werken. Een voorbeeld van zo een bureau isĀ http://www.incassobureau.eu/.

Het werk van incassobureaus bestaat vooral uit het incasseren van openstaande rekeningen voor ondernemingen, maar er zijn ook enkele bureaus, die het volledige debiteurenadministratie doen voor ondernemingen. Kijk altijd goed uit, wanneer je eentje in gaat huren, want je wil jouw klant natuurlijk zo min mogelijk vervreemden en dat je het zakenrelatie behoud.

 

Zo kan je eerst navraag doen voordat je een incassobureau inhuurt en je kan kijken of die aangesloten is bij de vereniging van bonafide incassobureaus. Je kan ook de naam van de incassobureau googelen en je ziet gelijk of er slechte recensies zijn, want de kans is groot dat er van malafide bureaus al heel wat bekend is.