De geestenwereld is voor veel mensen een werkelijkheid en een medium net zo normaal, als een priester in een kerk is. De kerk gelooft trouwens ook in de geestenwereld, maar ze hebben geen vertrouwen in mediums.

Wat is een medium?

Een medium is een persoon, waarvan mensen geloven dat ze contact kunnen maken met de geestenwereld. Of dit nou waar is kan ik niet zeggen, want ik kan niet bewijzen dat ze het kunnen, maar ook niet bewijzen dat ze het niet kunnen. Veel mensen dat in de geestenwereld geloven, maken dan ook vaak gebruik van een medium, om contact te maken met geesten. Er zijn ook veel mensen dat in geesten en de geestenwereld geloven, maar niet in mediums.

Onderdeel van spiritualiteit

De geestenwereld en mediums zijn een kleine onderdeel van spiritualiteit. Het onderwerp van spiritualiteit is heel groot en er vallen veel dingen onder, wat je kan verdelen in 2 grote groepen religie en mystiek. Dit zijn dan ook hele groepen waar veel dingen onder vallen. De geestenwereld valt bijvoorbeeld onder religie en mystiek.

Als je echt hier in wil verdiepen kun je een spiritualiteit studie volgen, waarmee je ook later kunt werken bij de overheid of privé bedrijven. Je kunt meer leren over deze studie, door HGU Twitter te volgen.