Nederland is een divers land en dit zien we niet alleen aan de mensen die er wonen maar ook aan de winkels. In Nederland zijn er veel verschillende kleine winkels dat levensmiddelen uit verschillende landen verkopen zoals Chinese, Japanse, Spaanse, Russische en nog veel meer. Ook Arabische levensmiddelen worden tegenwoordig in verschillende winkels verkocht.

Wanneer je op zoek bent naar Arabische levensmiddelen hoef je niet ver te zoeken want in de meeste grote steden is er wel een winkel die het verkoopt. Sommige kleine steden hebben zelfs een winkel met Arabische levensmiddelen omdat er vraag naar is. Waar er veel vraag is neemt het aanbod toe en naarmate we bekend zijn geworden met Arabische levensmiddelen zijn we het ook meer gaan kopen.

Arabische levensmiddelen worden dan ook niet alleen maar door mensen met een Arabische afkomst gekocht maar door alle Nederlanders. Ze hebben interessantste levensmiddelen dat we in Nederland vroeger nog niet kende en dit verrijkt onze gerechten. Ook andere Arabische levensmiddelen behalve eten zijn populair geworden in Nederland. Zo zijn er oliën dat naast gebruikt voor bakken voor het gezond houden van haren kunnen worden gebruikt bijvoorbeeld. Zo zijn er nog veel andere dingen waar er veel vraag naar is tegenwoordig in Nederland.